Adegan Panas melalui SMS


Akhir-akhir ni saya banyak menerima SMS yang menawarkan video aksi panas melalui talian kalau tak silap no. 36166 tapi dikhususkan untuk yang berusia 18 tahun ke atas sahaja.
Siapa sebenarnya mereka ini? apa pun syarikat-syarikat Telekomunikasi mesti mengambil tanggungjawab atas penyebaran yang tidak beretika ini.
Pengguna Handphone bukannya seorang dua seperti kita ini sahaja tapi tentunya di kalangan remaja, malahan  masa kini terdapat di kalangan kanak-kanak sekolah rendah juga menggunakannya.
Bagi saya inilah antara punca terbesar berkembangnya gejala sosial yang tidak sihat.  Pihak-pihak berkuasa akan menyalahkan ibu bapa yang tidak membendung anak-anak sedangkan pengaruh SMS ini menular di mana-mana tak kira tempat dan masa, mampukah ibu bapa mengawalnya?

Persoalannya:

Tidak adakah jalan tertentu untuk pihak kerajaan menyekat syarikat-syarikat Telekomunikasi ini daripada mengembangkan bisnes yang merosakkan generasi kita atau Adakah gejala-gejala sebegini termasuk dalam salah satu elemen konsep "1 Malaysia" ?
Astafhfirullaahal 'Azim.

/>

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana memberi pendapat yang bernas tentang tajuk perbincangan di blog saya.